ДДС Регистрация

Извършваме самостоятелно цялата процедура. Не се притесняваш за нищо.

Заяви регистрация по ДДС

След като уточним детайлите започваме работа.

Изпрати ни пълномощно

Ние входираме пълномощно, което ни е предоставено за достъп до системата на НАП. Нужно е, за да движим процедурата.

Регистрацията е готова

Ние предвижваме документите в НАП и те уведомяваме когато процедурата е завършена.

ДДС регистрация без главоболия!

Клиентите за нас

Обслужването е страхотно, много благодаря. Обслужват ме Евелина Йотова и Маргарита Иванова, много са отзивчиви и ми помагат, когато не разбирам нещо.

Милан Русев, Венчър Арена ЕООД

Изключително съм благодарна на целия екип на Анагами за прекрасната работа, отношението и най-вече за разбирането, което проявявате в този труден за мен момент. Не можете да си представите колко много оценявам и колко много означава за мен подкрепата Ви в този момент и отношението, което срещам. В крайна сметка, самата счетоводна услуга мога да намеря навсякъде. Но отношението и човещината – едва ли.

Людмила Христова, ЛМ Трейд Груп ООД

Доволни сме от обслужването, което получаваме и за двете ни фирми, нямаме забележки – комуникацията е лесна, когато имаме нужда от съвет и съдействие винаги откликвате.

Никола Инджов, Три Тейлс ЕООД

Няма как да не сме доволни! Толкова сме смотани, че не сте ли вие, не знам! Благодаря ви за работата и всички усилия да ни изтърпите, с всички наши закъснения, глупави въпроси и незнание.

Благодарим 🙏

Георги Николов, ГК КАР ДЕТАЙЛИНГ ООД

Доволна съм изключително много от обслужването за КАПРЕД ООД. Обслужващите счетоводители винаги са готови да помогнат и да отговорят на въпросите ни, да посъветват по тема, която е в тяхната среда.

Весела Николова, Капред ЕООД

Харесвам обслужването на Anagami и определено бих искала да продължим съвместната ни работа.

Александрина Костова, Сентли ЕООД

Допълнително към регистрацията по ЗДДС

Предлагаме цялостно клиентско обслужване. Съдействаме със счетоводни услуги, пейрол услуги, регистрация на фирма, данъчни и правни консултации и др.

Данъчно-правни консултации

Счетоводно обслужване

Регистрация на фирма

Въпроси и отговори

С ДДС (данък върху добавената стойност) се облага потреблението на стоки и услуги в страната. Това е данък, с който се облагат продажбите, като се смята, че тежестта се понася от потребителите на стоката или услугата.
Процесът на регистрация по ДДС се урежда със Закона за данъка върху добавената стойност (ЗДДС) и правилника за неговото прилагане (ППЗДДС). Националната агенция по приходите (НАП) създава и поддържа специален регистър, а с вписването в него лицата получават идентификационен номер за целите на ДДС, пред който е поставен знакът „BG“.

Регистрацията би могла да бъде на основание от Закона за данъка върху добавената стойност (ЗДДС) като задължителна или доброволна.

Във всички случаи, за които е определена като задължителна, е необходимо да се пристъпи към извършване на процедурата в определения за това срок, съответно в 7-дневен срок от края на месеца, през който е достигнат оборота или в 7-дневен срок от датата на достигане на оборота, ако е достигнат за до 2 месеца.

За 2023г. прагът за регистрация от продажби в България е 100 000 лв. за 12 последователни месеца.

Срокът на регистрацията е 14 календарни дни от датата на подаване на документите.

Възможно е в някои случаи да бъде финализирана и по-бързо.

Документите се изготвят изцяло от нас. Те биха могли да варират в зависимост от основанието на процедурата и от това колко и каква дейност е имала фирмата преди старта на процедурата.

Не, няма държавна такса при тази процедура.

След успешно завършване на регистрацията, компаниите имат задължение да подават месечна ДДС декларация, в която декларират дейността за съответния месец по ред, описан в Закона за ДДС.

Качествено обслужване, в което създаваме стойност

 • Бърза и лесна комуникация онлайн, която спестява време

 • Силна данъчна, счетоводна и правна експертиза

 • Пластична услуга според целите и приоритетите на клиента

 • Професионални счетоводители и юристи с дългогодишен опит

Полезни статии от Блога

Anagami Digital Accounting

За Anagami

Ние сме счетоводна компания с фокус нови технологии, дигитализация на документи и оптимизация на работни процеси.

Така постигаме пластични цени и комфортно обслужване за клиента във време на дигитална трансформация на бизнес процесите по целия свят. Ежемесечно работим с над 400 български и международни бизнеса благодарение на нашият екип от 55+ високо квалифицирани счетоводителя. Изграждаме и управляваме счетоводни екипи за базирани извън България бизнеси и изпълняваме процеси изцяло по задание на клиента. Стремим се винаги да даваме повече.

Обслужваме изцяло онлайн. Тук сме, за да бъдем неразделна част от бизнеса на нашите клиенти и да допринесем за техния успех чрез нашата работа!

0+
ГОДИНИ СРЕДЕН ОПИТ НА ЕКИПА
0+
ПРОФЕСИОНАЛНИ СЧЕТОВОДНИ ЕКСПЕРТА
0+
КЛИЕНТА ОТ ЦЯЛАТА И СТРАНА И ЧУЖБИНА
0+
РЕШЕНИ ДАНЪЧНО-СЧЕТОВОДНИ КАЗУСА

Имаш въпрос? Свържи се с нас и ще отговорим в кратък срок.

Да работим заедно!

Свържи се с нас и веднага ще предложим счетоводно решение.
  Съгласен съм предоставените от мен лични данни да бъдат използвани от "АААкаунтинг Плюс" ЕООД, за да получа релевантна информация по своето запитване.

  Връзка с Anagami

  Други услуги от Anagami

  Счетоводно обслужване

  Пейрол услуги

  Данъчно-правни консултации

  Изграждане на счетоводни екипи

  Регистрация на фирма

  Ликвидация на фирма

  Регистрация по ЗДДС

  Дерегистрация по ЗДДС