ДДС Регистрация

Извършваме самостоятелно цялата процедура. Не се притесняваш за нищо.

Извършваме самостоятелно цялата процедура. Не се притесняваш за нищо.

Заяви регистрация по ДДС

След като уточним детайлите започваме работа.

Изпрати ни пълномощно

Ние входираме пълномощно, което ни е предоставено за достъп до системата на НАП. Нужно е, за да движим процедурата.

Регистрацията е готова

Ние предвижваме документите в НАП и те уведомяваме когато процедурата е завършена.

ДДС регистрация без главоболия!

Клиентите за нас

Много съм доволен от обслужването на Анагами. Красимира работи изключително бързо при издаване, редакция и анулиране на фактури. Документите за осигуровките са подадени на време. Консултациите, които Красимира прави са информативни и обучаващи, което много ми помага при взимането на решения. От Адвокатът съм доволен. Бързо подаде финансовият отчет. Упълномощените лица (невидимите услуги на Анагами) също работят много добре.
Георги Димитров, ДжиДиДжава ЕООД

За нас е удоволствие да работим с Анагами. Неща, които ни харесват в работата: отзивчивостта, с която биваме обслужвани; бързо реагиране при обработка на документацията ни; бързи и адекватни отговори, дори и в извън работно време.

Денка и Емил Чолакови, Ейч Ви Груп 2022 ЕООД

Благодаря за услугите!

Удоволствие е да се работи с вашият екип, особено с Албена и Стойка. Качеството е винаги на ниво, и каквото трябва да бъде.

Георги, Джи Си Холд ЕООД

Бързата и навременна реакция. Компетентност по зададени въпроси и възникнали казуси. Лесна комуникация. Изграденото доверие.

Теодор Боев, КЛИЕНТ ГУРУ ЕООД

Обслужването е страхотно, много благодаря. Обслужват ме Евелина Йотова и Маргарита Иванова, много са отзивчиви и ми помагат, когато не разбирам нещо.

Милан Русев, Венчър Арена ЕООД

Изключително съм благодарна на целия екип на Анагами за прекрасната работа, отношението и най-вече за разбирането, което проявявате в този труден за мен момент. Не можете да си представите колко много оценявам и колко много означава за мен подкрепата Ви в този момент и отношението, което срещам. В крайна сметка, самата счетоводна услуга мога да намеря навсякъде. Но отношението и човещината – едва ли.

Людмила Христова, ЛМ Трейд Груп ООД

Доволни сме от обслужването, което получаваме и за двете ни фирми, нямаме забележки – комуникацията е лесна, когато имаме нужда от съвет и съдействие винаги откликвате.

Никола Инджов, Три Тейлс ЕООД

Няма как да не сме доволни! Толкова сме смотани, че не сте ли вие, не знам! Благодаря ви за работата и всички усилия да ни изтърпите, с всички наши закъснения, глупави въпроси и незнание.

Благодарим 🙏

Георги Николов, ГК КАР ДЕТАЙЛИНГ ООД

Доволна съм изключително много от обслужването за КАПРЕД ООД. Обслужващите счетоводители винаги са готови да помогнат и да отговорят на въпросите ни, да посъветват по тема, която е в тяхната среда.

Весела Николова, Капред ЕООД

Харесвам обслужването на Anagami и определено бих искала да продължим съвместната ни работа.

Александрина Костова, Сентли ЕООД

Доволна от услугите, които получавам от Анагами. Комуникацията е опростена и ясна.

Вася Ванкова, АджилитиХН ЕООД

Допълнително към регистрацията по ЗДДС

Предлагаме цялостно клиентско обслужване. Съдействаме със счетоводни услуги, пейрол услуги, регистрация на фирма, данъчни и правни консултации и др.

Данъчно-правни консултации

Счетоводно обслужване

Регистрация на фирма

Въпроси и отговори

С ДДС (данък върху добавената стойност) се облага потреблението на стоки и услуги в страната. Това е данък, с който се облагат продажбите, като се смята, че тежестта се понася от потребителите на стоката или услугата.
Процесът на регистрация по ДДС се урежда със Закона за данъка върху добавената стойност (ЗДДС) и правилника за неговото прилагане (ППЗДДС). Националната агенция по приходите (НАП) създава и поддържа специален регистър, а с вписването в него лицата получават идентификационен номер за целите на ДДС, пред който е поставен знакът „BG“.

Регистрацията би могла да бъде на основание от Закона за данъка върху добавената стойност (ЗДДС) като задължителна или доброволна.

Във всички случаи, за които е определена като задължителна, е необходимо да се пристъпи към извършване на процедурата в определения за това срок, съответно в 7-дневен срок от края на месеца, през който е достигнат оборота или в 7-дневен срок от датата на достигане на оборота, ако е достигнат за до 2 месеца.

За 2023г. прагът за регистрация от продажби в България е 100 000 лв. за 12 последователни месеца.

Срокът на регистрацията е 14 календарни дни от датата на подаване на документите.

Възможно е в някои случаи да бъде финализирана и по-бързо.

Документите се изготвят изцяло от нас. Те биха могли да варират в зависимост от основанието на процедурата и от това колко и каква дейност е имала фирмата преди старта на процедурата.

Не, няма държавна такса при тази процедура.

След успешно завършване на регистрацията, компаниите имат задължение да подават месечна ДДС декларация, в която декларират дейността за съответния месец по ред, описан в Закона за ДДС.

Качествено обслужване, в което създаваме стойност

 • Бърза и лесна комуникация онлайн, която спестява време

 • Силна данъчна, счетоводна и правна експертиза

 • Пластична услуга според целите и приоритетите на клиента

 • Професионални счетоводители и юристи с дългогодишен опит

Anagami Digital Accounting

За Anagami

Ние сме аутсорсинг компания с фокус нови технологии, дигитализация на документи, оптимизация на работни процеси, изграждане и управление на екипи.

Така постигаме пластични условия и комфортно обслужване за клиента във време на дигитална трансформация на бизнес процесите по целия свят. Ежемесечно работим с над 400 български и международни бизнеса благодарение на нашият екип от 70+ високо квалифицирани специалисти в сферата на счетоводство и администрация на бизнес процеси. Изграждаме и управляваме счетоводни и бек офис екипи за базирани извън България бизнеси и изпълняваме процеси изцяло по задание на клиента. Стремим се винаги да даваме повече.

Обслужваме изцяло онлайн. Тук сме, за да бъдем неразделна част от бизнеса на нашите клиенти и да допринесем за техния успех чрез нашата работа!

0+
ГОДИНИ СРЕДЕН ОПИТ НА ВСИЧКИ ОТ ЕКИПА
0+
ПРОФЕСИОНАЛНИ СЧЕТОВОДНИ ЕКСПЕРТА
0+
КЛИЕНТА ОТ ЦЯЛАТА И СТРАНА И ЧУЖБИНА
0+
РЕШЕНИ ДАНЪЧНО-СЧЕТОВОДНИ КАЗУСА

Имаш въпрос? Свържи се с нас и ще отговорим в кратък срок.

Да работим заедно!

Свържи се с нас и веднага ще предложим счетоводно решение.
  Съгласен съм предоставените от мен лични данни да бъдат използвани от "АААкаунтинг Плюс" ЕООД, за да получа релевантна информация по своето запитване.

  Връзка с Anagami

  Други услуги от Anagami

  Счетоводно обслужване

  Пейрол

  Регистрация на фирма

  Регистрация по ЗДДС

  Данъчно-правни консултации

  Финансов анализ и репортинг

  Управление на данъчни юрисдикции

  Изграждане на счетоводни екипи

  Външен главен счетоводител

  Администрация на Е-трудово досие

  Ликвидация на фирма

  Дерегистрация по ЗДДС