Минималната работна заплата е 510 лв. от 01.01.2018г.

Автор: |Публикувано: 05/01/2018|Категории: Счетоводство|

Считано от 01-ви януари 2018г. минималната работна заплата се повишава на 510 лв. За 2017г. този размер бе 460 лв. Увеличението засяга минималните възнаграждения във всички икономически дейности и длъжности, а също така и часовата ставка, която е неизменно свързана с начисленият месечен доход.

Всеки един работодател е задължен да увеличи възнагражденията на служителите, които работят на минимална ставка без да е необходимо да се подписва нов договор. Увеличението е законово регламентирано и не подлежи на договаряне между страните. Сумата се отнася за пълен работен ден от 8 часа при 5-дневна работна седмица.

Съгласно чл. 118 ал. 3 от КТ работодателят има правото при увеличение на възнаграждението да извърши това едностранно.

Сподели статията, ако ти е била полезна

Последвай ни

Последни статии

Категории

За Anagami

Ние сме счетоводна компания, която инвестира много в технология и оптимизация на работни процеси. Така постигаме ниски цени при перфектно качество за клиента. Ежемесечно работим с над 400 български и международни бизнеса. Нашият екип се състои от 45 високо квалифицирани счетоводителя в София, Бургас, Варна, Пловдив и Плевен. Извършваме аутсорс на счетоводно обслужване към небазирани в България бизнеси и изпълняваме процеси изцяло по задание на клиента. Стремим се винаги да даваме повече.

Работим изцяло онлайн. Тук сме, за да бъдем полезни!

Заяви счетоводна услуга. Виж нашите счетоводни планове тук.

Свържи се с нас
    Съгласен съм предоставените от мен лични данни да бъдат използвани от "АААкаунтинг Плюс" ЕООД, за да получа релевантна информация по своето запитване.