Какви документи са необходими за регистрация по ЗДДС?

Автор: Публикувано: 26/01/2021Актуална към: 01/09/2022
Anagami / Статии / Счетоводство / Какви документи са необходими за регистрация по ЗДДС?

Какви са необходимите документи за регистрирация по ЗДДС :   

На първо място заявление за регистрация по ЗДДС,към заявлението се прилага справка за облагаемия оборот за последните 12 календарни месеца; декларация относно липсата на влязла в сила присъда или на образувано наказателно производство за престъпления против данъчната система; пълномощно, в случай, че заявлението се подава от търговски пълномощник; анкетен лист по образец;   

В някои случаи на задължителна регистрация са необходими и допълнителни документи, например:
За регистрация при дистанционна продажба на стоки е нужно да представите документ от компетентните данъчни власти, удостоверяващ регистрация за целите на ДДС в друга държава членка. 

За регистрация при вътреобщностно придобиване – справка за общата сума на облагаемите вътреобщностни придобивания за текущата година, с изключение на придобиването на нови превозни средства и акцизни стоки.
След извършването на регистрацията ще получите акт и удостоверение за регистрация. Можете да поискате писмено да ви бъде издадено повече от едно удостоверение (например за да го изложите във всичките си обекти за информация на клиентите си). При загуба, повреда или унищожение на удостоверението сте длъжен да уведомите съответната териториална дирекция на НАП и ще ви бъде издаден дубликат.

 

 

 

 

Последвай ни

Сподели статията, ако ти е била полезна

Последвай ни

anagami-biznes-kalkulatori
Anagami Бизнес Документи
Anagami Бизнес Документи
anagami-biznes-kalkulatori

Последни статии

За Anagami

Ние сме аутсорсинг компания с фокус нови технологии, дигитализация на документи, оптимизация на работни процеси, изграждане и управление на екипи.

Така постигаме пластични условия и комфортно обслужване за клиента във време на дигитална трансформация на бизнес процесите по целия свят. Ежемесечно работим с над 400 български и международни бизнеса благодарение на нашият екип от 70+ високо квалифицирани специалисти в сферата на счетоводство и администрация на бизнес процеси. Изграждаме и управляваме счетоводни и бек офис екипи за базирани извън България бизнеси и изпълняваме процеси изцяло по задание на клиента. Стремим се винаги да даваме повече.

Обслужваме изцяло онлайн. Тук сме, за да бъдем неразделна част от бизнеса на нашите клиенти и да допринесем за техния успех чрез нашата работа!

Заяви счетоводна услуга. Виж нашите счетоводни планове тук.

Свържи се с нас
    Съгласен съм предоставените от мен лични данни да бъдат използвани от "АААкаунтинг Плюс" ЕООД, за да получа релевантна информация по своето запитване.

    Още статии

    Които може да ти бъдат полезни: