Какви документи са необходими за регистрация по ЗДДС?

Автор: |Публикувано: 26/01/2021|Категории: Счетоводство|

Какви са необходимите документи за регистрирация по ЗДДС :   

На първо място заявление за регистрация по ЗДДС,към заявлението се прилага справка за облагаемия оборот за последните 12 календарни месеца; декларация относно липсата на влязла в сила присъда или на образувано наказателно производство за престъпления против данъчната система; пълномощно, в случай, че заявлението се подава от търговски пълномощник; анкетен лист по образец;   

В някои случаи на задължителна регистрация са необходими и допълнителни документи, например:
За регистрация при дистанционна продажба на стоки е нужно да представите документ от компетентните данъчни власти, удостоверяващ регистрация за целите на ДДС в друга държава членка. 

За регистрация при вътреобщностно придобиване – справка за общата сума на облагаемите вътреобщностни придобивания за текущата година, с изключение на придобиването на нови превозни средства и акцизни стоки.
След извършването на регистрацията ще получите акт и удостоверение за регистрация. Можете да поискате писмено да ви бъде издадено повече от едно удостоверение (например за да го изложите във всичките си обекти за информация на клиентите си). При загуба, повреда или унищожение на удостоверението сте длъжен да уведомите съответната териториална дирекция на НАП и ще ви бъде издаден дубликат.

 

 

 

 

Сподели статията, ако ти е била полезна

Последвай ни

Последни статии

Категории

За Anagami

Ние сме счетоводна компания, която инвестира много в технология и оптимизация на работни процеси. Така постигаме ниски цени при перфектно качество за клиента. Ежемесечно работим с над 400 български и международни бизнеса. Нашият екип се състои от 45 високо квалифицирани счетоводителя в София, Бургас, Варна, Пловдив и Плевен. Извършваме аутсорс на счетоводно обслужване към небазирани в България бизнеси и изпълняваме процеси изцяло по задание на клиента. Стремим се винаги да даваме повече.

Работим изцяло онлайн. Тук сме, за да бъдем полезни!

Заяви счетоводна услуга. Виж нашите счетоводни планове тук.

Свържи се с нас
    Съгласен съм предоставените от мен лични данни да бъдат използвани от "АААкаунтинг Плюс" ЕООД, за да получа релевантна информация по своето запитване.