Какво е годишен финансов отчет?

Автор: Публикувано: 29/03/2021Актуална към: 01/09/2022
Anagami / Статии / Счетоводство / Какво е годишен финансов отчет?

Годишен финансов отчет (ГФО) е документ, който дава точна и ясна информация за счетоводното отчитане на извършените операции през изминалата година. От него може да се изведат данни за сключените договори през годината, дали те са били печеливши за дружеството и дали финансовата година е приключила на печалба или загуба. ГФО се състои най-малко от следните елементи: счетоводен баланс, отчет за приходите и разходите (ОПР),отчет за собствения капитал(ОСК),отчет за паричните потоци(ОПП).

Съставя се от счетоводител с висше счетоводно-икономическо образование и стаж в областта на счетоводството от поне 2 години. Счетоводителят, който е съставил ГФО, го подписва, като с това удостоверява, че информацията в него е точна и вярна и отговаря на утвърдените счетоводни стандарти.

 

Последвай ни

Сподели статията, ако ти е била полезна

Последвай ни

anagami-biznes-kalkulatori
Anagami Бизнес Документи
Anagami Бизнес Документи
anagami-biznes-kalkulatori

Последни статии

За Anagami

Ние сме аутсорсинг компания с фокус нови технологии, дигитализация на документи, оптимизация на работни процеси, изграждане и управление на екипи.

Така постигаме пластични условия и комфортно обслужване за клиента във време на дигитална трансформация на бизнес процесите по целия свят. Ежемесечно работим с над 400 български и международни бизнеса благодарение на нашият екип от 70+ високо квалифицирани специалисти в сферата на счетоводство и администрация на бизнес процеси. Изграждаме и управляваме счетоводни и бек офис екипи за базирани извън България бизнеси и изпълняваме процеси изцяло по задание на клиента. Стремим се винаги да даваме повече.

Обслужваме изцяло онлайн. Тук сме, за да бъдем неразделна част от бизнеса на нашите клиенти и да допринесем за техния успех чрез нашата работа!

Заяви счетоводна услуга. Виж нашите счетоводни планове тук.

Свържи се с нас
    Съгласен съм предоставените от мен лични данни да бъдат използвани от "АААкаунтинг Плюс" ЕООД, за да получа релевантна информация по своето запитване.

    Още статии

    Които може да ти бъдат полезни: