Какво е годишен финансов отчет?

Автор: |Публикувано: 29/03/2021|Категории: Данъчно право|Тагове: |

Годишен финансов отчет (ГФО) е документ, който дава точна и ясна информация за счетоводното отчитане на извършените операции през изминалата година. От него може да се изведат данни за сключените договори през годината, дали те са били печеливши за дружеството и дали финансовата година е приключила на печалба или загуба. ГФО се състои най-малко от следните елементи: счетоводен баланс, отчет за приходите и разходите (ОПР),отчет за собствения капитал(ОСК),отчет за паричните потоци(ОПП).

Съставя се от счетоводител с висше счетоводно-икономическо образование и стаж в областта на счетоводството от поне 2 години. Счетоводителят, който е съставил ГФО, го подписва, като с това удостоверява, че информацията в него е точна и вярна и отговаря на утвърдените счетоводни стандарти.

 

Сподели статията, ако ти е била полезна

Последвай ни

Последни статии

Категории

За Anagami

Ние сме счетоводна компания, която инвестира много в технология и оптимизация на работни процеси. Така постигаме ниски цени при перфектно качество за клиента. Ежемесечно работим с над 400 български и международни бизнеса. Нашият екип се състои от 45 високо квалифицирани счетоводителя в София, Бургас, Варна, Пловдив и Плевен. Извършваме аутсорс на счетоводно обслужване към небазирани в България бизнеси и изпълняваме процеси изцяло по задание на клиента. Стремим се винаги да даваме повече.

Работим изцяло онлайн. Тук сме, за да бъдем полезни!

Заяви счетоводна услуга. Виж нашите счетоводни планове тук.

Свържи се с нас
    Съгласен съм предоставените от мен лични данни да бъдат използвани от "АААкаунтинг Плюс" ЕООД, за да получа релевантна информация по своето запитване.