Годишна отстъпка при подаване на декларация по чл. 50 за доходи на физически лица

Автор: |Публикувано: 09/01/2018|Категории: Счетоводство|

През 2018г. има промяна в ползването на отстъпка от данъка при подаване на годишна декларация на ф.л.

Тази отстъпка вече ще може да се ползва от лицата подали декларация по електронен път до 31-ви януари 2018г., като данъкът трябва да е внесен в пълен размер в същият срок и у лицата да не фигурират задължения към хазната.

 

Чл. 53 ал. 6 от ЗД ДФЛ

Срок и начин за подаване на годишната данъчна декларация

Чл. 53 (6) (Изм. – ДВ, бр. 97 от 2017 г., в сила от 01.01.2018 г.) Лицата, които подадат годишната данъчна декларация до 31 януари на следващата година по електронен път, ползват отстъпка 5 на сто върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, но не повече от 500 лв., при условие че нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията и данъкът за довнасяне е внесен в срок до 31 януари.

Сподели статията, ако ти е била полезна

Последвай ни

Последни статии

Категории

За Anagami

Ние сме счетоводна компания, която инвестира много в технология и оптимизация на работни процеси. Така постигаме ниски цени при перфектно качество за клиента. Ежемесечно работим с над 400 български и международни бизнеса. Нашият екип се състои от 45 високо квалифицирани счетоводителя в София, Бургас, Варна, Пловдив и Плевен. Извършваме аутсорс на счетоводно обслужване към небазирани в България бизнеси и изпълняваме процеси изцяло по задание на клиента. Стремим се винаги да даваме повече.

Работим изцяло онлайн. Тук сме, за да бъдем полезни!

Заяви счетоводна услуга. Виж нашите счетоводни планове тук.

Свържи се с нас
    Съгласен съм предоставените от мен лични данни да бъдат използвани от "АААкаунтинг Плюс" ЕООД, за да получа релевантна информация по своето запитване.