Регистрация на Търговско дружество в НАП и НОИ

Автор: Публикувано: 23/05/2021Актуална към: 01/09/2022
Anagami / Данъчно законодателство / Регистрация на Търговско дружество в НАП и НОИ
След като регистрацията на Вашето дружество в Търговския регистър е успешна, следва да се направи и данъчна регистрация. В този случай от Вас в качеството Ви на собственик на дружеството не се изисква нищо, тъй като данъчната регистрация се извършва автоматично чрез Агенцията по вписванията, която осигурява и поддържа автоматизирана система за подаване на информацията за новорегистрираните дружества към системата на Национална Агенция по Приходите (НАП).
След постъпването на данните в съответната териториална дирекция на НАП, последната служебно вписва информацията на новорегистрираното дружество в своя регистър. Съответно, регистрация на новорегистрираното дружество в качеството му на осигурител в Национален осигурителен институт (НОИ) се извършва отново по служебен път, като данните постъпват от регистъра и базата данни на НАП. 
 
Актуално към: 23.05.2021 г.
Тагове: ,

Счетоводно обслужване

Последвай ни

Сподели статията, ако ти е била полезна

За Anagami

Ние сме аутсорсинг компания с фокус нови технологии, дигитализация на документи, оптимизация на работни процеси, изграждане и управление на екипи.

Така постигаме пластични условия и комфортно обслужване за клиента във време на дигитална трансформация на бизнес процесите по целия свят. Ежемесечно работим с над 400 български и международни бизнеса благодарение на нашият екип от 70+ високо квалифицирани специалисти в сферата на счетоводство и администрация на бизнес процеси. Изграждаме и управляваме счетоводни и бек офис екипи за базирани извън България бизнеси и изпълняваме процеси изцяло по задание на клиента. Стремим се винаги да даваме повече.

Обслужваме изцяло онлайн. Тук сме, за да бъдем неразделна част от бизнеса на нашите клиенти и да допринесем за техния успех чрез нашата работа!

Заяви счетоводна услуга. Виж нашите счетоводни планове тук.

Свържи се с нас
    Съгласен съм предоставените от мен лични данни да бъдат използвани от "АААкаунтинг Плюс" ЕООД, за да получа релевантна информация по своето запитване.

    Още статии

    Които може да ти бъдат полезни: