Регистрация на Търговско дружество в НАП и НОИ

След като регистрацията на Вашето дружество в Търговския регистър е успешна, следва да се направи и данъчна регистрация. В този случай от Вас в качеството Ви на собственик на дружеството не се изисква нищо, тъй като данъчната регистрация се извършва автоматично чрез Агенцията по вписванията, която осигурява и поддържа автоматизирана система за подаване на информацията за новорегистрираните дружества към системата на Национална Агенция по Приходите (НАП).
След постъпването на данните в съответната териториална дирекция на НАП, последната служебно вписва информацията на новорегистрираното дружество в своя регистър. Съответно, регистрация на новорегистрираното дружество в качеството му на осигурител в Национален осигурителен институт (НОИ) се извършва отново по служебен път, като данните постъпват от регистъра и базата данни на НАП. 
 
Актуално към: 23.05.2021 г.

Сподели статията, ако ти е била полезна

Последвай ни

Последни статии

Категории

За Anagami

Ние сме счетоводна компания, която инвестира много в технология и оптимизация на работни процеси. Така постигаме ниски цени при перфектно качество за клиента. Ежемесечно работим с над 400 български и международни бизнеса. Нашият екип се състои от 45 високо квалифицирани счетоводителя в София, Бургас, Варна, Пловдив и Плевен. Извършваме аутсорс на счетоводно обслужване към небазирани в България бизнеси и изпълняваме процеси изцяло по задание на клиента. Стремим се винаги да даваме повече.

Работим изцяло онлайн. Тук сме, за да бъдем полезни!

Заяви счетоводна услуга. Виж нашите счетоводни планове тук.

Свържи се с нас
    Съгласен съм предоставените от мен лични данни да бъдат използвани от "АААкаунтинг Плюс" ЕООД, за да получа релевантна информация по своето запитване.