От 01 януари 2021 ваучерите за храна се увеличават

Автор: Публикувано: 24/03/2021Актуална към: 01/09/2022Тагове:
Anagami / Статии / Счетоводство / От 01 януари 2021 ваучерите за храна се увеличават

Част от бюджетните мерки за следващата година е максималната необлагаема стойност на ваучерите за храна по чл. 209, ал. 7 от ЗКПО да се увеличат от 60 на 80 лв.

Увеличаването на стойността на ваучерите носи редица ползи за работодателите и служителите/работниците.

Защо да увеличите сумата на ваучерите за храна?

•    Спестявате допълнителни разходи за данъци и осигуровки
•    Подобрявате покупателната способност на служителите си във времена на криза
•    Повишавате производителността и мотивацията на служителите си и предотвратявате текучеството 

Сумата от 60 лв. не беше променяна от 2009 г. насам. Тогава тя е представлявала значителна част от минималната работна заплата и не отговаряше на настоящата икономическа реалност и на нуждите на повече от 450 хил. работещи българи, които получават ваучери за храна всеки месец.

 

Последвай ни

Сподели статията, ако ти е била полезна

За Anagami

Ние сме аутсорсинг компания с фокус нови технологии, дигитализация на документи, оптимизация на работни процеси, изграждане и управление на екипи.

Така постигаме пластични условия и комфортно обслужване за клиента във време на дигитална трансформация на бизнес процесите по целия свят. Ежемесечно работим с над 400 български и международни бизнеса благодарение на нашият екип от 70+ високо квалифицирани специалисти в сферата на счетоводство и администрация на бизнес процеси. Изграждаме и управляваме счетоводни и бек офис екипи за базирани извън България бизнеси и изпълняваме процеси изцяло по задание на клиента. Стремим се винаги да даваме повече.

Обслужваме изцяло онлайн. Тук сме, за да бъдем неразделна част от бизнеса на нашите клиенти и да допринесем за техния успех чрез нашата работа!

Заяви счетоводна услуга. Виж нашите счетоводни планове тук.

Свържи се с нас
    Съгласен съм предоставените от мен лични данни да бъдат използвани от "АААкаунтинг Плюс" ЕООД, за да получа релевантна информация по своето запитване.

    Още статии

    Които може да ти бъдат полезни: